Picior plat la copii: Cum poate ajuta kinetoterapia?

Exerciții kinetoterapeutiuce

Piciorul plat la copii este o afecțiune întâlnită destul de frecvent, care poate afecta până la 30% din populație. Deși apare la multe persoane, doar în 1 din 10 cazuri cauzează simptome. Atunci când vorbim despre piciorul plat, ne referim la bolta plantară care este prăbușită sau căzută.

Este esențial să știm că majoritatea copiilor sub 4 ani prezintă un picior plat suplu și nedureros. Acesta, de obicei, se vindecă de la sine și nu necesită tratament. Însă, dacă la vârsta de 8 ani observați că piciorul copilului dvs. rămâne plat și există semne de durere sau oboseală, este esențial să consultați un specialist, fie un medic ortoped, fie un kinetoterapeut.

Iată câteva informații esențiale despre piciorul plat la copii:

  • Există o predispoziție genetică pentru piciorul plat.
  • Majoritatea copiilor sub 4 ani pot avea picior plat, dar nu se pune un diagnostic oficial până nu ating această vârstă.
  • Este recomandat ca micuții să învețe să meargă desculți în casă și să folosească încălțăminte ușoară și flexibilă în exterior.
  • Mersul desculț pe iarbă sau nisip în zilele calde este benefic.

Cum poate interveni un cabinet de kinetoterapie precum al nostru? Kinetoterapia este o soluție excelentă pentru tonifierea musculaturii piciorului, mobilizarea articulațiilor, diminuarea durerii și corectarea atitudinilor incorecte. La Kineto4Life, abordăm tratamentul într-o manieră distractivă, transformând exercițiile în jocuri, astfel încât copiii să le accepte cu bucurie.

Activitățile sportive, practicate zilnic, pot aduce beneficii majore în tratamentul piciorului plat la copii.

Nu lăsați problemele de astăzi să vă afecteze ziua de mâine. Aveți grijă de sănătatea voastră și a copiilor dvs.!

Cu dedicație și profesionalism,
Daniela Cîrlig, kinetoterapeut pediatric la Kineto4Life.

Dacă ai nevoie de ajutor nu ezita să ne contactezi.