Osteocondroza: Cum poate ajuta kinetoterapia?

Exerciții kinetoterapeutiuce

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 53% dintre adulți au experimentat dureri de spate cel puțin o dată în ultimul an. Cauzele apariției episodice a durerilor de spate sunt variate, incluzând sedentarismul, postura incorectă la birou sau dormitul într-o poziție nepotrivită. Totuși, dacă aceste simptome persistă, ele pot indica prezența osteocondrozei.

Osteocondroza este o afecțiune des întâlnită, fiind responsabilă pentru majoritatea cazurilor de dureri de spate cronice. Această boală se dezvoltă din cauza unor factori cumulativi, precum o alimentație deficitară, sedentarismul sau dezechilibre metabolice. Acestea conduc la modificări degenerative ale vertebrelor și discurilor intervertebrale. Consecința directă este comprimarea vertebrelor și iritarea terminațiilor nervoase ale măduvei spinării, determinând o încordare excesivă a mușchilor spatelui.

Într-un cabinet de kinetoterapie, pacienții beneficiază de programe specializate pentru ameliorarea simptomelor osteocondrozei. Kinetoterapia este esențială pentru tonifierea musculară, creșterea flexibilității articulațiilor și ligamentelor. Terapia prin exerciții, efectuată corect și sub supravegherea unui specialist, este una dintre cele mai eficiente metode de a trata osteocondroza. Programele pe simulatoare, precum Pilates, sunt, de asemenea, extrem de benefice. Fiecare pacient beneficiază de un set personalizat de exerciții, adaptat nevoilor sale.

Pentru prevenirea osteocondrozei, este recomandat:

  • Un regim de activitate fizică moderată și constantă.
  • Practicarea gimnasticii sau a înotului.
  • Atenție sporită la postură.
  • Evitarea pozițiilor incorecte.
  • Pauze scurte în timpul zilei, mai ales dacă aveți un job sedentar, pentru a efectua exerciții ușoare.
  • Masarea zonelor tensionate pentru a îmbunătăți circulația sângelui.

Păstrează-ți coloana sănătoasă și nu lăsa durerile să îți afecteze calitatea vieții.

Cu grijă și profesionalism,
Anatolie Rugheană, kinetoterapeut la Kineto4life.

Dacă ai nevoie de ajutor nu ezita să ne contactezi.