Durerea de cap. Cauze și tratament

Durere de cap

Durerea de cap, cunoscută și sub numele de cefalee, este o afecțiune cu care marea majoritate dintre noi s-a confruntat cel puțin o dată. Un fenomen atât de răspândit în Republica Moldova, încât ne situează în topul țărilor cu incidența ridicată a cefaleelor.

Cercetările recente evidențiază că nu mai puțin de 52% din populația țării noastre se confruntă cu dureri de cap, având o rată de 8% pentru cefaleele cronice. Dar, ce tipuri de cefalee există și cum le abordăm eficient la Kineto4Life?

Tipuri de dureri de cap (cefalee):

  1. Cefaleea tensională: Reprezentând aproximativ 60% din cazuri, pacienții descriu o senzație de tensiune sau presiune în cap. Imaginea des folosită este aceea a unei benzi elastice strâns înfășurate în jurul capului.
  2. Cefaleea cervicogenă: Caracterizată printr-o durere unilaterală și restricție de mișcare la nivelul gâtului. Orice mișcare a gâtului poate accentua durerea.
  3. Migrena: Maladie cu caracter genetic și cu o frecvență preocupantă, afectează până la 20% din populația Republicii Moldova. Simptomele pot varia de la dureri severe, greață, până la vomă.

Cum abordăm durerile de cap la Kineto4Life?

Cabinetul de kinetoterapie Kineto4Life își propune să ofere o soluție completă pentru tratamentul cefaleelor. Prin terapia manuală combinată cu kinetoterapie, specialiștii noștri vizează ameliorarea simptomelor și oferirea unei vieți mai bune pacienților.

În încheiere, este vital să înțelegem cauzele și să ne adresăm unui specialist. Dacă vă confruntați cu dureri de cap, Kineto4Life vă stă la dispoziție cu soluții personalizate pentru fiecare pacient în parte.

Dacă ai nevoie de ajutor nu ezita să ne contactezi.