Ce este diastaza abdominală?

Diastază abdominală

Diastaza abdominală: O privire detaliată la afectiunea mușchilor abdominali

În cadrul centrului de recuperare medicală Kineto4Life, deseori ne confruntăm cu cazuri de diastază abdominală – o separare a mușchilor drepți ai abdomenului ce se formează predominant pe linia mediană. Majoritatea o asociază cu sarcina, când uterul se extinde pentru acomodarea fătului. Cu toate acestea, nu doar femeile însărcinate pot fi afectate. Această condiție poate surveni și la nou-născuți, bărbați sau la cei care ridică greutăți incorect.

Simptome și riscuri

Lăsându-se netratată, diastaza abdominală poate evolua și contribui la o serie de complicații:

  • Instabilitatea pelviană
  • Dureri în regiunea lombară
  • Modificări ale posturii
  • Tulburări de tranzit și balonări
  • Disconfort în timpul relațiilor intime

Fără îndoială, aspectul estetic și impactul psihologic pot influența calitatea vieții pacientului.

Prevenția și recuperarea

Cel mai eficient tratament rămâne prevenția. La Kineto4Life, subliniem importanța unui tonus muscular adecvat înainte de sarcină. Dacă ai fost diagnosticat cu diastază abdominală, specialiștii noștri în kinetoterapie îți pot propune un program individualizat de exerciții. Acestea sunt gândite pentru a aduce împreună mușchii drepți ai abdomenului, evitând presiuni inutile.

Atenție la recidivă!

Chiar și după recuperare, e crucial să te menții atent. Zona rămâne predispusă la recidive, mai ales dacă se revine la anumite exerciții sau activități fizice intense.

Pentru un tratament optimizat al diastazei abdominale și servicii profesionale de kinetoterapie, Kineto4Life te așteaptă cu experți dedicați pentru a-ți oferi cele mai bune soluții.

Cu respect pentru tine și sănătatea ta, Diana Cambur Kinetoterapeut la Kineto4Life, Instructoare de Pilates.

Dacă ai nevoie de ajutor nu ezita să ne contactezi.