Durerile lombare. Cauze și tratament

Coloana vertebrală lombară este o structură complexă de interconectare a oaselor, articulațiilor, nervilor, ligamentelor și mușchilor care lucrează împreună pentru a susține nemijlocit corpul și pentru a-i oferi forță și flexibilitate.

Dacă munca dvs. implică ridicarea, tragerea sau orice lucru care răsucește zona lombară, aceste activități pot provoca dureri de spate. Pe de altă parte, și statul pe scaunul de birou, un timp îndelungat, vine cu riscuri proprii și poate duce la probleme reale de sănătate, mai ales dacă scaunul pe care stați este incomod sau aveți tendința de a vă lăsa în el.

De aceea, vrem să vă asigurăm că nu există o metodă unică și miraculoasă de a preveni durerile de spate, în special, odată cu înaintarea în vârstă. Dar partea bună este că există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a reduce apariția durerilor de spate sau pentru a le elimina. Printre acestea sunt:

Ridicați corect lucrurile și evitați obiectele grele: folosiți picioarele, nu spatele

  • Păstrați o postură corectă atunci când conduceți sau stați la birou
  • Faceți sport regulat și controlați-vă greutatea
  • Nu stați aplecat timp îndelungat, în poziția șezut sau în picioare
  • Purtați încălțăminte confortabilă, cu toc jos
  • Dormiți pe o saltea fermă, astfel încât sa obțineți un somn calitativ

Dacă durerile de spate v-au lăsat inactiv o perioadă îndelungată, doar un program de reabilitare vă poate ajuta pentru a vă întări mușchii și pentru a reveni la activitățile zilnice. Un kinetoterapeut vă poate ghida prin întinderi, exerciții de mobilitate, forță și cardio cu impact redus, care vă vor ajuta să fiți în formă. fără să vă strângeți spatele.

Ai grijă de sănătatea coloanei tale și nu lăsa durerile de azi să te limiteze în ziua de mâine.

Cu respect pentru tine și sănătatea ta,
Anatolie Rugheană, kinetoterapeut Kineto4life.

Dacă ai nevoie de ajutor nu ezita să ne contactezi.